Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Vakantie agriturismo Italië

Agriturismo in Italië

Ervaar het Italiaanse landleven

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Agriturismo

Vakantie in een agriturismo, wat is dat precies?

Op boerderijvakantie bij de Italianen

Met een glas wijn in hand kijk ik om me heen, even helemaal alleen met de eindeloze vergezichten van de groen, glooiende heuvels. In Italië verblijf ik het liefst op een agriturismo; een authentieke boerderij waar ik me even volledig waan in het landelijke leven. Tijdens mijn reizen door Italië, heb ik deze adresjes ontdekt op het platteland. Altijd op een rustige plek in de natuur, ver van de massa. Je vindt ze in allerlei verschillende vormen; van gerestaureerde landhuizen tot kleinschalige bed en breakfast. In vrijwel elke regio in Italië vind je agriturismi zoals in Puglia, Toscane, Umbrië of op de eilanden Sardinië en Sicilië. Een authentieke boerderijvakantie dus. De eigenaar is daarom vaak zowel boer als gastheer.

Leuk weetje; Italianen beschouwen agriturismi als belangrijk cultureel erfgoed. De term is zelfs beschermd. Een agriturismo in Italië moet dan ook in het bezit zijn van een speciale vergunning.

Beleef een boerderijvakantie in Italië

Toen ik ontdekte dat Italië vol met schitterende agriturismi zit, had ik er een nieuwe missie bij: de pareltjes eruit vissen! Sindsdien boek ik tijdens mijn vakantie naar Italië steeds een agriturismo, want deze blinken uit in hun vaak schitterende ligging en simpelweg: het pure Italië... Bij zo goed als alle agriturismi die ik ontdekte, kreeg ik er een landgoed vol olijfbomen bij cadeau. Dat voerde mij in gedachten steeds weer even terug naar een bijzondere vakantie die ik eens beleefde in Italië: ik hielp een week lang met het plukken van olijven op een Italiaanse boerderij. Een fantastische belevenis die ik niet gauw vergeet. Een veld vol olijfbomen: daar word ik héél blij van!

Zoals gezegd heb ik er mijn missie van gemaakt de allermooiste pareltjes uit de Italiaanse regio regio's te ontdekken en met jullie te delen. En dat lukt gelukkig aardig! Omdat iedere streek in Italië anders is, hebben de verschillende boerderijen ook hun eigen kenmerken en specialiteiten.

Zie jij een vakantie bij op een boerderij wel zitten? Boek dan eenvoudig een vakantie bij mijn kleinschalige agriturismo in Italië, ze kunnen namelijk vrij snel vol zitten. Heb jij hulp nodig bij jouw keuze? Neem dan even contact op, ik ken deze bestemming als geen ander en kan jou op weg helpen!

Ontdek mijn agriturismo in Italië weg van de massa

Zoek jij bijvoorbeeld een agriturismo met zwembad in Italië? Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Culinaire boerderijvakantie in Italië

Genieten van gerechten bij bijzondere huisjes

Als ik terugdenk aan mijn vakanties in een agriturismo, krijg ik gelijk een glimlach op mijn gezicht. Toen ik aan het rondreizen was in Toscane kwam ik al snel een heel bijzonder plekje tegemoet. Niet alleen was het uitzicht vanaf deze agriturismo adembenemend, ik mocht meteen aanschuiven bij de proeverij van verschillende zelfgemaakte wijnen.

Later in de week werd ik uitgenodigd voor een Toscaanse barbecue. De lieve eigenaresse heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens mijn vakantie het authentieke Toscane heb ontdekt. Zo’n agriturismo is voor mij de perfecte plek om mijn vakantie in Italië door te brengen.

Omdat je verblijft op een boerderij waan je je echt in het landelijke leven. Zo zijn de typische Italiaanse agriturismi vaak producent van wijn, olijfolie of kaas. Ik proefde er tijdens mijn vakanties huisgemaakte gerechten van lokale producten, maakte prachtige wandelingen over de groene heuvels en sloot de dag geregeld af met een glas wijn op een romantisch verlicht terras. Op een boerderijvakantie in Italië is een authentieke ervaring gegarandeerd.

Omdat je verblijft op een boerderij kun je optimaal genieten van het leven op het platteland. De agriturismi waar ik verbleef waren bijvoorbeeld producenten van wijn, kaas of olijfolie. Eten en drinken speelt op een agriturismo in Italië dan ook een belangrijke rol. De eigenaren hebben dan ook veel verstand van de lokale cuisine en staan graag in de keuken om hun gasten te verrassen met de lekkerste gerechten, gemaakt met producten van eigen land! Ik verlang nu al terug naar de lange diners buiten op het terras.

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease