Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
  1. Home
  2. Spanje
  3. Ibiza
Ibiza

Vakantie Ibiza

Vakantie Ibiza: ontdek dit Spaanse eiland

Bij het horen van Ibiza, denkt iedereen meteen aan de vele dj’s die hier hun carrière begonnen en elke zomer van dit unieke eiland in Spanje één groot feest maken. Maar Ibiza is niet enkel een feestoord. Het eiland heeft zoveel meer te bieden dan dat. Het échte Ibiza heeft een prachtige natuur, betoverende baaien en kleine strandjes tussen de rotsen, en verder nog heel veel cultuur en verschillende kleinschalige dorpjes die de moeite waard zijn om te ontdekken tijdens je reis.

Kleinschalige hotels & appartementen op Ibiza

Of het nu voor een weekje weg is of een langere kleinschalige vakantie, op Ibiza vind ik het fantastisch om in een hotel te verblijven. Ze zijn vaak in typische Ibizastijl ingericht, van ultiem hippie tot romantisch bohemian. Hier en daar vind je ook een authentieke finca en moderne appartementen waar je de gastvrijheid van dit eiland kan ervaren. Een aanrader voor de huwelijksreis is het sowieso, het is ook niet voor niets dat er veel koppels op Ibiza trouwen. Het is er sprookjesachtig. Nog op zoek naar inspiratie voor het volgende avontuur? Bekijk dan eens mijn nieuwste ontdekkingen of last minute Ibiza vakanties.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Bezienswaardigheden op Ibiza

Mijn reizen naar Ibiza zijn ware ontdekkingstochten. Iedere keer kom ik weer nieuwe plaatsen tegen die de moeite waard zijn. Ibiza heeft prachtige baaien die me meteen in vakantiesfeer brengen. De stranden hebben ook schattige terrasjes waar je gezellig kan genieten van de zon. Vandaag bezoek ik Dalt Villa, een uniek dorpje dat op een berg gebouwd is. Ik moet een helling oplopen die uitgeeft op een Romeinse boog en een authentiek binnenplaatsje met kasseien. Het beste is om dit kleinschalige dorpje ’s avonds te bezoeken. Dan hebben de straten een warm gekleurde gloed door de vele lichtjes en terrasjes. Op Ibiza staat vis vaak op het menu, zoals op andere eilanden als Tenerife , Gran Canaria of Mallorca . Dit is logisch als je ’s avond en ’s nachts de vissersbootjes ziet uitvaren. Terwijl ik geniet van de gegrilde 'catch of the day', voel ik de warme zonnestralen zachtjes mijn gezicht strelen en kijk ik uit op het strand. Het wordt niet beter dan dit, bedenk ik me dan. Dit unieke eiland slaagt er altijd in om me nieuwe onvergetelijke herinneringen bij te brengen.

Het weer: zonnige groetjes uit Ibiza

Ibiza heeft warme zomers. De temperaturen liggen doorgaans rond de 30 graden in juli en augustus. In het voor- en najaar zakt de temperatuur niet ver onder de 25 graden. Ook ’s nachts daalt de temperatuur amper, waardoor het nog aangenaam vertoeven is. In de zomermaanden regent het amper en ook in het voor- en najaar blijft de regenval redelijk beperkt. Dit weer is niet alleen specifiek voor Ibiza, andere eilanden van de Balearen  en streken zoals Andalusië hebben een gelijkaardig klimaat.

Wat zijn de temperaturen?

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
14ºC
17ºC
19ºC
23ºC
27ºC
30ºC
31ºC
27ºC
23ºC
19ºC
16ºC
Min. temp.
7ºC
8ºC
10ºC
11ºC
14ºC
19ºC
22ºC
22ºC
19ºC
16ºC
11ºC
8ºC